Инфо

25. октобар 2012.25. окт 2012.
ОСВЕЋЕЊЕ ЗДАЊА ЦРКВЕ У РАДЕНКОВИЋУ

ЗА ДОБРОБИТ МЕШТАНА

Оснивањем Завичајног друштва проф. др Младен Берић, почетком јануара 1993. године створена је прилика да се у Раденковићу изгради црква. Градња окончана, септембра 2012.
Почетак и крај градње, свечано су обележени. Прошле недеље, овај историјски тренутак пре свих за житеље, омаленог села на северу Мачве, зачињен је свечаном литургијом коју је служио Његово преосвештенство владика Шабачке еперхије, господин Лаврентије са бројним свештенством.
У уметничко-забавном делу програма наступио је домаћи КУД “Ризница“, гостујући “Живан Арнаутовић“ из Бадовинаца са изворном певачког групом “Дрина“. Пригодној свечаности присуствовао је између осталих градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић са сарадницима. Беседио је прим. др Предраг Тојић. Организатори, месна заједница Раденковић и Завичајно друштво проф. др Младен Берић, потрудили су се да се бројни посетиоци, од којих су многи за ову прилику дошли из иностранства, пријатно осећају.
- У суботу 20. марта 1993. године у Раденковићу су били заменик владике Лаврентија, протојереј ставрофор Драгиша, данас почивши прота Жика Јовић, свештеник Спасоје Живановић, као и председник и потпредседник општине Сремска Митровица Слободан Продановић и Слободан Лукић. Од неколико могућности, изабрано је да се црква гради у дворишту Дома народног здравља и Народног купатила. Бројни су дародавци, који су скупа допринели да градња овако велелепног објекта буде завршена, септембра 2012, за добробит свих мештана села. Нажалост неки нису дочекали да виде храм у пуном сјају, а одмах по освећењу у њему је обављено и прво крштење, каже новинар Миомир Филиповић, оснивач и председник Завичајног друштва проф. др Младен Берић, који је заједно са др Драгим Станисављевићем, угледним ветеринаром покренуо идеју о градњи цркве.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa