Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
НОВЧАНА ПОМОЋ ГРАДА АКАДЕМЦИМА

ВЕЛИКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА СТУДЕНТЕ

У школској 2012/2013. години Град Шабац доделиће стипендије за 18 академаца. За ове намене из буџета града за текућу годину издвојено 5 милиона динара
Одлуком градоначелника Града Шапца недавно су у средствима јавног информисања осванули конкурси за стипендирање девет академаца са најбољим успехом и седам студената који се школују за дефицитарна занимања. Поред њих, на месечну помоћ града од 14.000 динара могу да рачунају још два академца која се из градског буџета стипендирају на основу старе уредбе о финансирању ученика током свих година студија уколико су у својим матичним средњим школама били ђаци генерације,а на факултету имају просечну оцену 9,5 и више. За ове намене из градског буџета за 2012. годину издвојено је 5 милиона динара. И током 2013. године належни обећавају да ће бити довољно средстава за помоћ најбољима.
- Први конкурс се односи на стипендирање најбољих студената, односно оних који имају просек 9,20 и више. Они ће бити рангирани према просечној оцени, и по том критеријуму Град ће у наредној школској години финансирати девет студената. Други конкурс се односи на стипендирање академаца који се школују за дефицитарна занимања. Од стране стручне комисије, установљена је листа ових професија, и по тој одлуци новчану помоћ ће добити седам академаца. Рок за слање пријава је 26. новембар.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa