Инфо

20. децембар 2012.20. дец 2012.
ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ТИ СИ НА ПОТЕЗУ

Менторска школа у оквиру ГИЗ пројекта „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“ прошлог четвртка, 13. децембра, у Великој сали КЦШ представила се представом „Шест шешира“. Циљ оспособљавање младих за промишљено, ваљано и реално одлучивање о избору занимања и образовања
Искуство многих, али и традиционалан приступ, приликом одабира будућих занимања показало је да се већина руководила мишљењима породице и средине у којој су живели. Предрасуде других обично су нас скретале са већ зацтраног пута. Управо о тим проблемима који муче већину основаца проговорили су ученици ОШ „Јеврем Обреновић“ у представи „Шест шешира“ прошлог четвртка. Настала из идеје Тима за професионалну оријентацију понудила је нешто иновативно и креативно, а истовремено едукативно и забавно.
Критички став црног шешира, оптимистички жутог, информативни белог, емоционални црвеног, креативни зеленог и реални, а самим тим и најзрелији, плавог помажу дечаку Бати да се избори са мишљењима групе вршњака, родитеља и предрасудама по питању будућег занимања. На тај начин шест позиција конструктивног мишљења су јасно и оригинално приказани. Кроз дијалог чланова породице предрасуде о неким занимањима су реално и занимљиво дате. Стереотипи о средњим школама, добијени на основу двогодишњег испитивања ученика осмог разреда, приказани су у разговору вршњака и главног јунака. Кроз представу истакнут је и спорт који је по најновијој номенклатури од 2009. додине уврштен у занимање.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa