Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
ЧЕТРДЕСЕТ ДЕВЕТ ГОДИНА „ХОРА 66 ДЕВОЈАКА“

ПЕСМА И ПО КОЈА СУЗА

На Великој сцени Шабачког позоришта у недељу, 23. децембра, тачно у пет до пет по подне, нумером „Отче наш“ отворен традиционални концерт на коме су наступили и Мушки хор „Невен“, Шабачко певачко друштво и Дечји хор „ВиВа“. Покровитељ Министарство културе Републике Србије и Град Шабац
Прошло је четрдесет девет година рада, одрицања, љубави према музици. Основан на рођендан свога диригента, Бранка Ђурковића, далеке 1963. године „Хор 66 девојака“ са несмањеним ентузијазмом наставља са радом. Генерације младих људи оставиле су траг у срцу свога диригента који са несмањеном љубављу говори о прошлом, али и садашњем времену. И не само о времену већ и о људима који су оставили неизбрисив траг. Анђелка, Споменка, Гордана, Бранислава, Винка, Милица, Нада... живе и даље са својим хором којем су поклониле срце и душу.
Живот пролази, и то је неумитност људске судбине, али остаје сећање које не бледи у срцу Бранка Ђурковића. Прошлост и садашњост испреплетане са пуно емоција сведоче о досањаном сну. Музичком сну који је и овога пута почео песмом „Отче наш“, а наставио се литургијом Стевана Мокрањца „Тебе појем“ која је до данас изведена са хором петсто осамдесет пет пута ван граница некадашње Југославије. Наставило се са кијевским „Свјати Боже“. Солиста Милош Гашић отпевао је „Гласом мојим“. Први пут у Шапцу изведено је „Свјати Боже“ Чајковског. Под диригентском палицом Верице Митровић, а уз клавирску пратњу Милене Ђурковић Пантелић, изведена је „Црна ноћи“ Роберта Толингера. После нумере „Задрхтало гудало у руци“ Мушки хор „Невен“ отпевао је „Пиј мила пиј“. Дечји хор „ВиВа“ Милене Ђурковић Пантелић, као гост, извео је четири песме. Ивана, солисткиња Београдске опере, уз клавирску пратњу Јелене Ђурковић Драгићевић отпевала је „Три пут ти чукна“, а Милош Гашић „Причу“. Шабачко певачко друштво извело је „Кумановку“. Емотивно музичко путовање завршено је неизоставном нумером из „Ђида“ „Ој, јесени“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa