Инфо

10. јануар 2013.10. јан 2013.
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК МИОДРАГ ЛАЗИЋ

РАЦИОНАЛНО И У НОВОЈ ГОДИНИ

Међу најзначајније инвестиције у протеклој години у општини Мали Зворник спада изградња надвожњака на Радаљском путу. Радови започети у 2012. завршаваће се ове године
Започете радове на Радаљском путу је финансирала Република, али је у марту донета одлука да овај пут прелази у надлежност општине. Према речима председника Општине Мали Зворник Миодрага Лазића направљен је нов пројекат који је прилагођен постојећем стању. Урађено је 900 метара пута од Радаљске Бање до језера и један километар од пута Лозница ““ Мали Зворник према Радаљу. Председник општине међу значајне радове у 2012. години убраја и реновирање неколико домова културе, доградњу Дома здравља и куповину земљишта за капелу.
- Радаљски дом културе је адаптиран и сада основна школа из овог места може да га користи као фискултурну салу. У току је реновирање дома у Борини који ће такође бити коришћен за потребе ученика, а комплетно је сређен и дом у Брасини. Врло значајно за нашу општину је и куповина дела земљишта на гробљу и градња капеле коју до сада нисмо имали. Уз капелу смо направили и помоћну зграду и ових дана се приводе радови крају, наводи Лазић и додаје да је општина у протеклој години редовно одржавала инфраструктуру, нисконапонске мреже, водоснабдевање и текуће обавезе.
Буџет усвојен за 2013. годину износи 374 милиона динара. Председник општине каже да је на нивоу прошлогодишњег и да је њим планирано редовно одржавање, нешто инфраструктурних радова и даљи откуп земљишта за гробље.
-Једна од капиталних инвестиција је водовод од Доњег насеља до Борине. У том крају снабдевање водом је лоше. Израда пројекта је у току. Вредност планираних радова на овом пројекту у 2013. години је око 21 милион динара, с тим што ће остати део радова да се заврши следеће године. Планирана је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода. Тендер је већ расписан и недостаје само део папирологије. Имамо и жељу и обавезу да у Дрину испуштамо пречишћену воду, а то је значајно и за туризам овог краја. Преостало је још око 3 километра Радаљског пута за реконструкцију, што је такође предвиђено да се уради у овој години.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa