Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ПЛЕМЕНИТОСТ НА ДЕЛУ

ДАР ВАЖНИЈИ ОД НАГРАДЕ

Један од 12 добитника Специјалне медаље за хуманост „Вечерњих новости“, на свечаности, одржаној недавно у Београду поводом 50-годишњице акције „Племенити подвиг године“, био је и Миле Николић, српски добротвор и хуманист из САД, из Лос Анђелеса, председник Хуманитарне организације САВЕ ДИСПЛАЦЕС СЕРБС.
„Глас Подриња“ је у последњих 15 година неколико пута писао о господину Николићу, рођеном Шапчанину, сину и унуку познатих шабачких винара Михаила-Мике и Тихомира-Тике Николића, као великом српском родољубу и хуманисти. Специјалну медаљу „Вечерњих новости“ Николић је ““ како посебно истиче ““ примио и доживео као признање свим српским хуманитарним организацијама у Лос Анђелесу и Калифорнији.
Из далеког Л.А. Миле Николић није допутовао само само на уручење великог признања. Време проведено у Србији искористио је да, заједно са Игором Рашулом, председником, и Младеном Матијашевићем, генералним секретаром Хуманитарне организације „Срби за Србе“ из Београда, преда дар од 2.000 америчких долара Илији Мијатовићу, пољопривреднику из Мачванског Метковића, оцу десеторо деце, од којих су старији и добри ђаци и очеви први сарадници у пољопривредним радовима, као помоћ за куповину трактора и градњу пластеника за поврће. У овој акцији активно се ангожовала и организација „Хумано срце Шапца“, са председницом Ружицом Поповић.
Подсетимо читаоце и да је господин Миле Николић једна од 52 личности чије краће животне приче о остваривању професионалног сна у Америци, и вечној везаности за Род и корене, обрађује, у издању „Гласа Подриња“, објављена књига „Снови и корени“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa