Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ШАБАЧКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ У БУДИМПЕШТИ

ЗА КОРАК БЛИЖИ ЕВРОПИ

Шабачка млекара организовала је прошле недеље четвородневно наградно путовање у Мађарску, за 20 рекордера у производњи млека
Пољопривредници Шапца посетили су интернационални сајам пољопривредних машина “АГРО + МАСХЕЏПО“ у Будимпешти. Ова манифестација, чија је традиција дужа од три деценије, једна је од највећих и најпосећенијих у овом делу Европе. Сајам у Будимпешти четврта је дестинација на коју шабачка млекара води рекордере у производњи како би се упознали са најсавременијим достигнућима у области пољопривреде.
- Наша је пракса да сваке године наградимо најверније фармере и рекордере у производњи млека посетом једне европске земље. Саставни део путовања је посета сајму пољопривреде и фармама. На том путовању наши произвођачи могу да виде најновија достигнућа у области механизације и надам се да ће им користит једно овакаво дружење и сазнање ““ каже Мирослав Петровић, директор сировинског сектора Шабачке млекаре.
Сајам прилика за упоређивање праксе
Пољопривредници су обишли сајамске хале у којима су изложене најсавременије машине и механизација за пољопривреду. Трактори са климом и навигацијом више нису луксуз за евроспке сточаре ““ кажу ондашњи произвођачи док су наши пољопривредници сматрају да је то за њих недостижно .
- Видели смо доста механизације, али за нас је то веома скупо и ми то не можемо да испратимо. Рецимо за најобичнији плуг обртач са четири реда за који пише да је на акцији треба издвојити 20 хиљада евра. То је за нас мисаона именица ““ каже Богдан Ђуричин, произвиђач млека
Министраство пољопривреде Мађарске са 40 одсто субвенционише инвестиције у пољопривреди, па се сточари лакше одлучују за градњу нових хала и набавку опреме, што је велика предност у односу на Србију, сматрају наши пољопривредници.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa