Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ЈКП “ВОДОВОД ШАБАЦ“

АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ

Програм рада ЈКП “Водовод Шабац“ за 2013. годину, представљен јавности, прошлог уторка у просторијама шабачке Градске управе. Акценат на завршетку радова на проширењу водоводне мреже у приградским месним заједницама
По обиму и броју инвестиција ЈКП “Водовод Шабац“, у протеклом периоду било је једно од најактивнијих јавних предузећа. Судећи према плановима за 2013. годину, тај тренд ће бити настављен и у будуће.
- До 2000. године Град је располагао са 140 километара водоводне мреже, а од 2001. до данас имамо преко 300 километара. Односно, дупло више домаћинстава у Шапцу је добило могућност да користи здраву и квалитетну пијаћу воду. Слична је ситуација и по питању канализације. Овде је мрежа са 90 километара, за нешто више од десет година проширена на 200 километара. Тај напредак је резултат добро промишљене политике вођене у протеклом периоду, док је наш најважнији задатак у будућности да до краја текуће године не постоји ни једна приградска месна заједница са неизграђеном водоводном и канализационом мрежом ““ истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Директор ЈКП “Водовод Шабац“ Јовица Дамњановић, током 2013. године најавио ширења водоводне мреже преко програма немачке развојне банке.
- Од средстава КфЊ банке планирана је изградња још 44 километра водоводне мреже у сеоским и приградским месним заједницма и реконструкција 18 киломатара мреже у граду. Основни циљ овог програма је очување постојећих ресурса и смањење губитака. Међутим, у интересу нам је да у што краћем року анимирамо што већи број наших суграђана да се прикључе на наш систем. Тиме ће бити обезбеђена средства за враћање кредита од 3 милиона евра, колико смо се до 2024. године задужили код немачке развојне банке ““ истакао је Дамњановић и напоменуо да је цена пеикључења на водоводну мрежу за домаћинства 450 евра, а на канализациону 600 евра, са могућношћу отплате на девет, односно шест рата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa