Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
СНЕЖАНИН И САНДРИН СВЕТ УМЕТНОСТИ

У МОТИВИМА ДЕКУПАЖА

Снежана Милошевић из Коцељеве пре само годину дана није ни слутила да ће за веома кратко време успети да направи своје царство предмета декорисаних декупаж техником.
Идеја се родила на једној изложби у Суботици и, како каже, све што је видела тамо веома јој се допало.
- Све је почело из радозналости. Хтела сам да пробам и ја да урадим нешто слично. То се најпре допало мени, а затим и другима. Добијала сам све већу подршку своје породице и пријатеља - прича Снежана која је нешто касније и сама била подршка млађој суграђанки Сандри Софранић да уплови у чаробан свет декупаж мотива и бави се хобијем који је испуњава.
- Почела сам тако што сам видела предмете које је радила Снежа и то ми се јако допало. На почетку сам јој била муштерија, куповала сам готово све. О декупажу сам размишљала још пре две године и била сам одушевљена када сам видела да Снежа то ради - прича Сандра која истиче да највише воли да старе кутије облачи у ново одело али и да модерним предметима да ретро печат.
Иако им новац није био превасходни циљ кажу да је битно да уложено наплате јер ово није ни мало јефтин хоби, уколико се ради професионално. Све више је оних који не остају равнодушни на њихова уметничка дела, те посла има, а радо излазе у сусрет захтевима купаца па израђују и декоришу предмете по жељи.
- Није нам стало да зарадимо паре. Ако новца буде то је одлично а ако не опет је добро. Битно је само да не идемо у минус. Једноставно у томе смо се пронашле. Овај свет нас испуњава и пружа нам задовољство - кажу уметнице које своје идеје преносе на саксије, слике, флаше, вазе, подметаче за чаше, кутлаче и варјаче, даске, кутије...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa