Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПРЕСЕШЋЕ ТИ МЛЕКО...

Чудан је овај српски млечни пут. Никако да нађе свој правац. Кривуда.
И опет о млеку. Кажу да је млеко затровано. Уствари није. Па изгледа да јесте. А можда и није...
И док се тако натезало, Влада је преломила, дозвољена је дистрибуција млека са 0,5 афлатоксина, уместо оних фамозних 0,05. Тако море. Сад је јасно. Ко хоће да се трује, па нек се трује, ко неће, и не мора. Власт је рекла своје.
Нешто слично је и на почетку читаве ове фрутутме изјавила и наша министарка здравља. Рече: “На грађанима је да одлуче хоће ли млеко користити“. Па за такав став нам и не треба министарка.
И кад смо код млека, има и она народна “Пресешће ти млеко“. Остаје да се види како и коме.
Сад кад су дозволили тај већи проценат нечега што није добро у млеку, не би било лоше да дозволе и већи проценат алкохола у крви за возаче. Скоро исто му дође.
Намерили ови наши да у Скупштини расправљају о томе шта једе народ. Немојте, молимо вас господо, другови, браћо и сестре... држ“™ те се ви ваше државне кухиње, па и те скупштинске у којој једете скоро џабе, а народ пустите да једе шта је до сада јео. Јер што ви дирнете, све се убајати.
Под насловом “Посланичка картица сва врата отвара“, једне новине писале о привилегијама наших политичких изабраника. Па веле да им је плаћен бензин, стан, службени телефон, возач, имају и бесплатне авионске карте, путарине па и плату већу од сто хиљада динара. И сад неко очекује да такви људи разумеју остали народ. Ајде море.
Кад су ови наши актуелни политичари овладали и оним здањем бивше нам Југе, па зашли и у председнички кабинет, вероватно су нашли Титин адресар и у њему бројеве браће несврстаних, па ето, и они кренули у ововремено сврставање. Да их види радовао би се и покојни маршал.
Неки дан ухапшен председник општине. И још неки функционери. Наравно Сурчин. И наравно, срам било онога ко је другачије помислио.
Хапшења и у Новом Саду због лажирања саобраћајних удеса, и наравно, наплаћивања штета. Па зар су се саобраћајке дешавале само у Новом Саду.
У истом том Новом Саду, популарно је и уједање паса. Односно, много је оних који су пријавили ујед паса луталица, у шта се сумња, и од надлежних наплатили лепу суму. Испаде да више коштају керови него људи. Зато је и тамо популарна псовка “Дабогда те кер ујео“. А што само у Новом Саду.
Амерички председник, пошто су у кризи, сад учи свој народ како да штеди а оне који остану без посла, а биће их, како да преживе. Е ми му у томе можемо помоћи, имамо сијасет што школованих, што самоуких, стручњака за ту проблематику.
Италијанско судство, па и медији, сад набедили оног честитог Берлусконија, како је поткупљивао противнике. Па није могуће, зар он тако нешто да би урадио.
Генерални секретар кинеске партије је забранио партијским и државним званичницима да прекину са раскалашним животом. Тако је промет скупоцених намирница драстично опао, а ту спадају супе од ајкулиних пераја, шкољки, птичјих гнезда, као и разноразна луксузна пића. Лако је Кинезима кад имају једну партију, а шта ћемо ми с оволиким партијама и њиховим функционерима. Ко њима шта да забрани кад скидају и птичја гнезда.
Сутра је 8. март, Дан жена. Ето прилике да се мушкарци, опет, провеселе!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa