Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
У СВЕТУ ЗНАЊА: МИЛОШ КОКАР

НЕОСПОРАН ТАЛЕНАТ МЛАДОГ РЕЦИТАТОРА И ГЛУМЦА

Ученик седмог разреда ОШ „Јанко Веселиновић“ на досадашњим такмичењима из српског језика и језичке културе, биологије и хемије освајао је прва места. Пролазак на републичко такмичење из књижевности доказ је неоспорног талента који је испољио и као рецитатор и глумац
Иако има непуних четрнаест година Шапчанин Милош Кокар показао је велику вољу и жеђ за знањем. Подршку у његовим настојањима поред породице пружили су му и професори српског језика, биологије и хемије Миле Радовановић, Јелена Перић и Душко Митровић. Свакодневно учење, похађање додатних часова и интензивна припрема два, три дана пред такмичења довели су га до изванредних резултата. Колико воље и снаге, али и љубави, има према овом виду потврђивања свога знања сведочи и чињеница да је трећег марта ове године изашао на општинско такмичење и из српског језика и биологије освојивши прва места. На питање одакле му жеља и воља за оволиким такмичењима одговара да му се то свиђа.
- Имао сам велику подршку и од школе, мајке и осталих чланова породице. Мама ми доста помаже. Увек је ту да ме преслиша. Доста радим са наставницима. Сви су ми изашли у сусрет. Од школе сам добио и продужени викенд на Златибору где сам се стварно лепо провео. Тада сам осетио да ме је неко приметио и да то што радим и трудим се није узалудно. Наставио сам даље. Иако су сви прво мислили да ће ми бити тешко и да нећу издржати издржао сам ““ рекао је Милош с осмехом на лицу.
Поред школе има и других интересовања. Тренира карате у шабачком КК „Каишин“ скоро годину дана. Воли да чита све, а највише научну фантастику. Омиљена књига му је „Хари Потер“. Активан је и у ваннаставним активностима тако да је прошле године глумио у представи „Ђидо“ коју је припремила Драмска секција школе. О овом скромном дечаку и другови и наставници имају најлепше мишљење.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa