Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
ВИСОКА ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

НОВИ АТРАКТИВНИ СМЕРОВИ

Виша технолошка школа струковних студија и ове године спремна да упише 300 нових студената. Бруцошима, поред досадашњих смерова, у понуди и гастрономија и фармација. Школарине остају исте
Висока технолошка школа струковних студија у Шапцу наставља традицију Више хемијске школе основане у нашем граду давне 1960. године. У време највећег развоја хемијске индустрије, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, из ове школе изашао је велики број веома успешних инжењера који су радили широм бивше заједничке државе. У каснијем периоду, прилагођавају се променама у привреди које су захтевале профиле нових квалификација, и 2007. године прерастају у Високу технолошку школу струковних студија са више акредитованих студијских програма различитих усмерења. Упркос резултатима оствареним у протеклом времену, школа од оснивања никада није добила материјалну подршку државе да реши питање недостајућег простора за нормалан рад иако у њој данас студира око 900 студената.
Да би наставни процес текао несметано школа, ослањајући се искључиво на сопствене изворе, уз велике напоре континуирано проширује и унапређује школски простор. Протеклих година изведене су две реконструкције и доградње којим је значајно унапређен лабораторијски простор, осавремењене сале за предавања и дограђено крило зграде за Студијски програм информационе технологије. Ове године у јуну, одмах по завршетку наставе у летњем семестру, планира се почетак трећег циклуса адаптације и доградње школског простора.
Истовремено, ни мало се не запоставља развој и унапређење основне делатности школе. Два нова студијска програма су у завршној фази акредитације: фармација, у медицинском пољу, и гастрономија. Тако ће се од јесени, поред двосеместралних специјалистичких студија инжењерског менаџмента, изводити настава на још шест студијских програма трогодишњих основних студија. Поред поменуте фармације и гастрономије, ту су и информационе технологије, заштита животне средине, инжењерски менаџмент и производне технологије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa