Инфо

18. април 2013.18. апр 2013.
ЈУБИЛЕЈ ВРЕДАН ПОШТОВАЊА

ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА СТАБИЛНОГ ПОСЛОВАЊА

„Од мале Обалске задруге у току шездесетогодишњег трајања, стасали смо у модерну и функионалну фирму која почива на здравим основама. Поносни смо што смо у тешким временима успели да сачувамо људе, капацитете и радничко достојанство, док смо домаћинским односом, који подразумева да поделимо само оно што зарадимо, постигли да данас будемо једно од ретких предузећа које без кредита редовно измирује све своје обавезе. Упливом нових инвестиција створли би се услови за упошљавање младих стручњака које ће једној старој фирми удахнути нову енергију“ - рекао је директор „Робно транспортног центра“ А.Д. Шабац Никола Бјелан, поводом шездесетог рођендана фирме
Овог априла навршило се шест деценија од Оснивачке скупштине предузећа које се сада зове „Робно транспортни центар“ А.Д. Шабац. Фирма у чијем је поседу данас 68 хектара земљишта, на којем се између осталог налази око 19,5 хиљада квадрата затвореног складишно производног простора и десет хиљада квадратних метара отвореног складишног простора, царински терминал са 8.000 метара индустријског колосека, 25.600 квадрата изграђених саобраћајница, управну зграда, објекат царинарнице, основана је 13. априла 1953. године под називом Обалско-транспортно услужна задруга.
Времена, имена и власничка структура су се мењали. Суочени са друштвеним и пословним турбуленцијама, запослени у овом предузећу су успели да одоле изазовима и захтевима све суровијег тржишта те да и у периоду глобалне економске кризе задрже позитиван тренд пословања.
Кључни моменти у животу фирме
„РТЦ“ Шабац свој процват доживљава средином осамдесетих година прошлог века. По речима Бјелана за то је најзаслужнија визија и ентузијазам тадашњег директора Јована Лукића. Највећа криза предузеће погађа у периоду после бомбардовања 1999., док од 2002. креће период постепеног опорављања да би фирма била ликвидна до 2008. када локална самоуправа препознаје важност заштите јавног интереса и методом „спајања уз припајање“ преузима „РТЦ“ у своје руке. Велика економска криза одразила се и на рад овог предузећа, док је додатни финансијски удар, уследео 2010. стављањем у функцију нове Царинарнице. Међутим, ништа од наведеног није навело руководство „РТЦ“ да потражи позајмицу код пословних банака.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa