Инфо

9. мај 2013.9. мај 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ОПЕТ НАНОВО

Опет Јово наново, каже наш народ за сличне прилике овим данашњим. Прођоше и та силна празновања а ми Срби ћемо сад опет по истом трагу. Опет ћемо преговарати са Шиптарима, опет ћемо се натезати са Европом, опет ћемо се политички гложити и затезати остале прилике и неприлике, и опет ћемо растезати живот.
И кад смо код политичких прилика, односно неприлика, многима у свету много тога није јасно. Кажу да разумеју зашто Срби преговарају са Арнаутима, али никако не могу да одгонетну зашто Срби преговарају са Србима.
И тако косовски Срби не могу да се договоре са својом Владом. Са неком, или нечијом, ће се вероватно договорити.
Али вратимо се овим другим приликама и лакшим темама. Прођоше и ови празници а мислили смо да ће трајати к“™о гладна година па све што смо имали тих дана смо уложили у стомак. Неко је ово, ипак, добро смислио, то спајање празника, тако смо за само пет дана истерали све паре из џепа. А нови месец је тек почео. Ето нам сад на праг оних који секу неплаћену струју, који искључују неуплаћене телефоне, који наплаћују давно искључено грејање... а треба платити и оним што ће однети све оно што нисмо успели да поједемо. Наздравље.
Они што гледају шта други раде, установили да појединац у Србији попије 13 литара разног алкохола. Сад ту, наравно има и оних који ништа не конзумирају али и оних који тако низак просек и те како надмашују. У овој земљи неко увек мора да вади флеке. Просек је просек.
Од недавно у Србији траје некаква чудна акција названа “Солидарна клопица“. Па тако неки, на пример, купе две кифле а за доручак поједу само једну, ону другу оставе за неког који то себи не може да приушти. Ето, а ми мислили да смо на тој солидарној клопици сви већ поодавно.
Ипак, не може се рећи да смо и током протеклих празника били баш солидарни. Нарочито према домаћим животињама. Из“™ ели смо их кроз ражњиће и разигране ћевапе на жару, кобасице у тигању, разне гулаше у котлићу и још којешта. Потаманили смо и јаја, и сад неко може рећи да ни тога више немамо. Али, једном се живи, сад ћемо опет бити они стари добри скромни Срби.
У неким градовима појавиле су се некакве чудне беле мушице које су, такође, тражиле своја животна прва међу овим напаћеним грађанством. А као да мушице знају шта је криза.
Тако, кажу стручњаци, обилне падавине током пролећа па потом високе температуре, створиле су повољне услове за развој којекаквих инсеката. Не кажу, додуше, ти исти стручњаци, како су те временске прилике утицале на људе да се и они не претворе у нешто слично инсектима па уједају једни друге. Далеко било!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa