Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
ОПШТИНА ЉУБОВИЈА

ОДРЖАН ШЕСТИ ГАСТРО ФЕСТИВАЛ

ВИ Међународни дрински Гастро фестивал Љубовија 2013. одржан је у суботу, 11. маја 2013. године у Љубовији, у Ул. војводе Мишића - главна улица, са почетком у 12 часова.
Гастро фестивал је организовала Туристичка организација Општине Љубовија, а судије на Гастро фестивалу су били професори Високе хотелијерске школе у Београду и чланови Кулинарске асоцијације Србије који су лиценцирани за овакве видове такмичења, чиме је гарантована међународна валидност диплома са Гастро фестивала. Гастро фестивал састојао се из такмичарског и културно забавног програма. Сви заинтересовани могли су се опробати у припреми рибље чорбе, етно трпезе, модерне кухиње, пекарству и посластичарству; карвингу (резбарењу на воћу и поврћу), као и сецкању црног лука (најбржи кувар Гастро феста)
Такмичења у припремању рибље чорбе и сецкању црног лука одржао се у главној улици, као и културно забавни програм, док су се остала такмичења одржала у холу испред биоскопа у који се улази из главне улице. Циљ манифестације била је промоција азбуковачке кухиње, али и подршка развоју сеоског туризма.
Гастро фестивал отворили су председник општине Љубовија Мирослав Мићић, Гордана Пламенац, директорка туристичке организације Србије и Јелена Веселић, директорка Туристичке организације Општине Љубовија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa