16. maj 2013.16. maj 2013.
OPŠTINA LjUBOVIJA

ODRŽAN ŠESTI GASTRO FESTIVAL

VI Međunarodni drinski Gastro festival Ljubovija 2013. održan je u subotu, 11. maja 2013. godine u Ljuboviji, u Ul. vojvode Mišića - glavna ulica, sa početkom u 12 časova.
Gastro festival je organizovala Turistička organizacija Opštine Ljubovija, a sudije na Gastro festivalu su bili profesori Visoke hotelijerske škole u Beogradu i članovi Kulinarske asocijacije Srbije koji su licencirani za ovakve vidove takmičenja, čime je garantovana međunarodna validnost diploma sa Gastro festivala. Gastro festival sastojao se iz takmičarskog i kulturno zabavnog programa. Svi zainteresovani mogli su se oprobati u pripremi riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu i poslastičarstvu; karvingu (rezbarenju na voću i povrću), kao i seckanju crnog luka (najbrži kuvar Gastro festa)
Takmičenja u pripremanju riblje čorbe i seckanju crnog luka održao se u glavnoj ulici, kao i kulturno zabavni program, dok su se ostala takmičenja održala u holu ispred bioskopa u koji se ulazi iz glavne ulice. Cilj manifestacije bila je promocija azbukovačke kuhinje, ali i podrška razvoju seoskog turizma.
Gastro festival otvorili su predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić, Gordana Plamenac, direktorka turističke organizacije Srbije i Jelena Veselić, direktorka Turističke organizacije Opštine Ljubovija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa