Инфо

6. јун 2013.6. јун 2013.
ШАБАЧКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

У СУСРЕТ ПРИЈЕМНИМ ИСПИТИМА

Шабачке средње школе и ове године ће имати више места него што ће бити ђака. Директори се надају добром одзиву на смерове које нуде
Пријемни испити за средње школе одржаће се 17. јуна из српског језика, и 18. јуна, из математике. Први пут ове године основци ће морати да реше 75 одсто непознатих задатака и 25 одсто са измењеним редоследом одговора.
Према речима Верице Вилотић, председника уписне комисије, на територији Шапца ове године осми разред је завршило 1143 ученика. Наводи да ће за њих бити 300 до 400 места више у средњим школама. Каже да упркос томе што се смањује број одељења и деце је из године у годину све мање.
Шабачка гимназија уписаће ове године 90 ученика у друштвено ““ језички смер, 60 у природно ““ математички и 30 у информатички. Одељење филолошке гимназије има места за 24 ђака.
-За филолошку гимназију пријавило се 27 деце. Они ће пријемни полагати раније, 8. и 9. јуна, а ти резултати ће им се сабрати са успехом из школе, рекла је директорка Шабачке гимназије Мирослава Ивановић.
Директор Економско ““ трговинске школе Момчило Павловић и ове године очекује велико интересовање ученика за ову школу и подсећа да су претходних година сва места попуњавана у првом уписном року.
-Када је у питању подручје рада економија, право и администрација уписаћемо по једно одељење од по 30 ученика не смерове економски техничар, пословни администратор, правни техничар, трговински техничар и кулинарски техничар. Смер комерцијалиста ће имати једно одељење од 24 ученика, а 60 ће бити уписано у финансијске администратор. На подручје рада трговина, угоститељство и туризам примићемо по једно одељење од по 30 ученика трговаца и конобара и једно мешовито, по 15 кувара и посластичара, објаснио је Момчило Павловић.
Медицинска школа “Др Андра Јовановић“ уписаће 3 одељења медицинских сестара, техничара и по једно одељење фармацеутских, лабораторијских, физиотерапеутских и зубних техничара. Свако одељење бројаће 30 ученика.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa