Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СПАСОВДАН

Данас је Спасовдан. Ми Срби се увек уздамо у неки дан спаса, а они пролазе и одлазе. Сад верујемо да ће нас спасити Европа одређивањем датума за добијање преговора. Докле ли ћемо преговарати видеће се. Нећемо стићи ни да се наживимо.
Кад су оно недавно ватерполисти “Звезде“ освојили Куп Европе, питали смо се како то да клуб из те Србије која није у тој њиховој Јевропи освоји неки континентални шампионат. Па сад нек се питају и они који су у тој њиховој унији.
Неће бити смањења плата и пензија. Уствари биће. Ма неће. Вала може бити. Ама неће... Једно је сигурно, повећања неће бити. Додуше, како коме.
А и није ред да се узима од сиротиње па крпе рупе које су опарали они богати. Јес“™ вала баш.
Неће бити ни реконструкције Владе. Уствари биће. А можда и неће. Ипак биће. Ама неће... У нашој престоничкој Немањиној улици и оној централној земаљској згради као да гаје оно цвеће “Хоћу, нећу“, па се по томе и управљају.
У Словенији прво ухапшен па сад и осуђен на неку глобу бивши премијер. Пу, пу... тамо код њих. Јес да су они поодавно Европа чудно је да се то и њима дешава. Дефинитивно, ми не би требали да се запућујемо у ту Европу, поквариће нам све ове фине људе.
И бивши хрватски премијер одавно је ухапшен због мита, корупције и скидања којекаквог кајмака. А и они су већ спаковали кофере за Европу. Значи, у тој Европи се ите како поштује она наша народна пословица “Ко седи у лугу и себи не уреже свиралу, тај је будала“. Срећом наши политичари не знају пословице. Или их не примењују. Јавно.
Многи грађани ове нам земље обележили су и овогодишњи Дан заштите животне средине. И тог дана бацали су кесе и џакове са ђубретом где год су стигли.
Тим еколошким поводом Шабац посетили представници Европске уније који су нам и помогли да градимо ону савремену депонију. Вероватно им је неко од домаћина рекао да се, чекајући отварање те депоније, у граду нагомилало много којекаквог ђубрета. Д“™ извине њихов јевропејски образ.
Наши играли у Бриселу. Ама не они политичари који тамо обигравају за улазак у Европску унију, већ фудбалери репрезентације. И прошли као и политичари. Шутирали у празно.
Ових дана треба да се покаже да ли ће пре доћи пролеће или ћемо добити визу за Европу. И једно и друго се отегло. А изгледа неће моћи да стигне обоје, много је за овако малу земљу.
Последња вест је да неће бити замрзавања плата и пензија. Ипак ће пензионери и државни службеници бити отопљени.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa