Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
ПРОМОВИСАЊЕ БИЦИКЛА КАО ПРЕВОЗНОГ СРЕДСТВА

ПО УЗОРУ НА ЕВРОПСКЕ МЕТРОПОЛЕ

Оптимална величина и повољна теренска конфигурација града Шапца, као и свест о ефикасности, економичности, очувању животне средине, личног здравља, безбедности ““ само су неки од разлога због којих велики број Шапчана бира бицикл за превозно средство
Сваке последње суботе у месецу, Удружење „Вози Улице“ организује заједничку вожњу бициклима по улицама Шапца. Окупљања су заказана за 11 часова на главном градском тргу одакле колона двоточкаша пролази у спору вожњу по унапред дефинисаној путањи, у складу са саобраћајним прописима.
Председник удружења, Немања Мањенчић, истиче да је циљ удружења промоција вожње бицикла као превозног средства које најмање загађује средину.
-Општина нам је дала просторије. Ту се скупљамо сваки дан од 11 часова и може да сврати ко хоће јер ово није затворена прича нити смо ми затворено друштво. У току је регистрација друштва и сређујемо просторије, уносимо намештај и слично. Нама је циљ да окупимо грађане који возе бицикле из хобија а не професионалне бициклисте и спортисте јер само тако ћемо обезбедити и нове бициклистичке стазе. Као што је познато бицикл је еколошки прихватљиво превозно средство и мање опасно од аутомобила по пешаке, каже Мањенчић.
Удружење је до сада организовало 10 вожњи, а вожња крајем јуна била је прва званична јер је Удружење поднело захтев за регистрацију. Током вожњи колони се прикључи и до 50 бициклиста.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa