Инфо

29. август 2013.29. авг 2013.
КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ШАПЧАНИ ОСВАЈАЈУ СВЕТ

Шест Шапчана данас стартује у квалификационим тркама. Пренос на другом каналу РТС
На сениорском првенству света у кајаку и кануу у Дуизбургу на мирним водама селектор репрезентације Србије Мирослав Родић недавно је обелоданио списак такмичара који ће бранити боје наше земље. Међу изабраницима селектора Родића који су отпутовали у Дуизбург је и шест учесника из шабачког КК “Зорка Колор“. Од укупно 12 дисциплина репрезентативци из Шапца наступаће у две дисциплине и то: К-1 1.000 м Дејан Пајић и Душко Станојевић, као и у трци К-2 1.000 м посада четверца Зорић, Холперт, Алексић и Терзић. Квалификационе трке су данас од 11:00 часова, а затим и полуфинале, док су финалне трке предвиђене за суботу односно недељу.
Пренос светског првенства може се гледати од данас и то у времену од 11 до 12 часова, као и од 15 до 16 часова на другом каналу РТС-а.
Кајакаши из Шапца ове године забележили су одличне резултате уз две освојене медаље Митјева и Гујића на европском првенству у Пољској и светском првенству у Канади у трци К2-200 м и једно четврто место за млађе сениоре до 23 године, као и два финала на сениорском европском првенству. Пред одлазак на пут тренер кајакаша из Шапца, Урош Павловић нам је рекао: „Очекујемо висок пласман и борбу за медаље са фаворизованим репрезентацијама Мађарске, Немачке, Аустралије које су велике светске силе у овом спорту. Не треба потценити ни репрезентацију Чешке која је увек у врху. Припреме смо обавили јако добро. Све је прошло онако како смо планирали. Одлично смо ушли у задњој недељи у брушење форме. Момци су имали добре резултате на свим мерењима и одлично се осећају.“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa