Инфо

19. септембар 2013.19. сеп 2013.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ДИРЕКЦИЈА ЗА ПУТЕВЕ

ПУТЕВИ ВЕНЕ СЕЛА

Ако је ишта битно за село онда су то путеви. Обилазећи оне само наизглед споредне који воде до њива, неко од житеља села кроз која смо ишли рече да су вене села. Диреција за путеве и грађевинско земљиште упире максимум напора да све доведе у ред, пробије оне правце који више деценија нису били у употреби и пошљунчи што се у оквиру плана и средстава да урадити.
- Уз летње одржавање, крпљење ударних рупа и посипање путева каменом у разуђеној мрежи и 29 села било је обиље посла. Ради се и о путевима који повезују села па је тим битнији рад и урађено али и помоћ мештана која није изостала. Све је то наравно изискивало значајна средства, али то је и прави пут да се помогне селу и млади остану на предедовским огњиштима, каже директор Дирекције Горан Зарић.
У селу Крнић обишли смо путни правац Крнић-Суво село, где се није могло проћи ни тешком механизацијом, а сада је милина возити.
- Ми смо наилазили на слике зараслих путева попут шума. Упорним радом и зналачким приступом, ето урадили смо овакве путеве, а следе нови правци и овде у Крнићу и Јазовнику а за причу је пут Матијевац-Лојанице, који је парк један а није скоро 50 година био урађен, каже извођач радова Раде Макевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa