Инфо

24. октобар 2013.24. окт 2013.
КРУПАЊ

ЧИСТА ОПШТИНА

Уз подршку пројекта ИМПАЦТ Немачке организације за међународну сарадњу ““ ГИЗ, општина Крупањ организује 28. и 29. октобра у малој Сали општине Крупањ и у ОШ „Боривоје Ж.Милојевић“ са почетком у 10:30 тренинг за децу основних и средњих школа и за пензионере на тему заштите животне средине.
Циљ ове „вршњачке обуке“ је укључивање ове две групе становиштва у активности заштите животне средине у својој општини. Обучена деца и пензионери би затим били преносиоци и „учитељи“ вршњака у свом окружењу у организовању акција и подизања нивоа свести грађана о заштити животне средине.
Према резултатима анкете спроведене у 5 пилот општина ГИЗ ИМПАЦТ пројекта (Крупањ, Куршумлија, Бела Црква, Свилајнац и Александровац) готово половина испитаника је стање животне средине оценило као незадовољавајуће. С друге стране грађани су показали и спремност да промене лоше навике и да се укључе у рад удружења за заштиту животне средине. Овај тренинг треба додатно да мотивише групе деце и пензионера да покрену и друге грађане да се укључе у акције смањивања стварања отпада, правилног сакупљања ПЕТ боца и старог папира у посебне контејнере, правилне употребе хемијских средстава у домаћинству и пољопривреди и заштите река од отпада.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa