Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
ВЛАДАНА ИЛИЋ СПЕЦИЈАЛИСТА СТОМАТОЛОШКЕ ПРОТЕТИКЕ ИЗ ЦРНЕ БАРЕ У БЕОГРАДСКОМ МАЖЕСТИКУ

МИРИС ДРИНЕ ЈЕ НЕЗАБОРАВАН

Послушала очев савет. Успешна у школи, вредна на послу, одана селу и завичају. Налази времена за одмор и рекреацију, а тада највише чита и негује биљке
Докле год је људи, биће и зубара, а сваки занат у вештим рукама је злата вредан, често је говорио Иван Илић, угледни ветеринар из Црне Баре, крај Дрине својој ћерки Владани Илић. И баш тај очев савет одлучујуће је утицао на младу Мачванку у вези њеног животног опредељења. После успешно завршене основне школе у родном селу и средње шабачке Медицинске, определила се за студије стоматологије у Београду. Дипломирала је 1988. године, а потом завршила специјализацију на истом факултету. Тако је “осветлала образ“ угледног домаћинства Илића у Црној Бари и постала специјалиста стоматолошке протетике.
Вредна, талентована, вешта Мачванка у потрази за даљим напредовањем у захтевној професији коју много воли, срећу је потражила у престоном граду Србије. Београд је постао њен други дом. Запослила се у престижном Дому здравља Стари град. Одмах су уочили њен таленат и знање, тако да убрзо постаје челник Зубне поликлинике Мажестик, која дуже времена ради у саставу Дома здравља Стари град, где јој се запослила и сестра Татјана, дипломирани економиста.
Патријалхалност је понела још из породице. Томе су доста допринели савети деде Живана, који јој је усадио љубав према коњима.
- У осталом, присећа се Владана, то и није било тешко. Многи Мачвани, чим се роде, заволе коње. То им је просто у генима, неписано правило. За Мачване четвороноги лепотани штала нису превасходно материјална вредност, већ знак посебне виђености, угледа и престижа куће.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa