21. novembar 2013.21. nov 2013.
VLADANA ILIĆ SPECIJALISTA STOMATOLOŠKE PROTETIKE IZ CRNE BARE U BEOGRADSKOM MAŽESTIKU

MIRIS DRINE JE NEZABORAVAN

Poslušala očev savet. Uspešna u školi, vredna na poslu, odana selu i zavičaju. Nalazi vremena za odmor i rekreaciju, a tada najviše čita i neguje biljke
Dokle god je ljudi, biće i zubara, a svaki zanat u veštim rukama je zlata vredan, često je govorio Ivan Ilić, ugledni veterinar iz Crne Bare, kraj Drine svojoj ćerki Vladani Ilić. I baš taj očev savet odlučujuće je uticao na mladu Mačvanku u vezi njenog životnog opredeljenja. Posle uspešno završene osnovne škole u rodnom selu i srednje šabačke Medicinske, opredelila se za studije stomatologije u Beogradu. Diplomirala je 1988. godine, a potom završila specijalizaciju na istom fakultetu. Tako je “osvetlala obraz“ uglednog domaćinstva Ilića u Crnoj Bari i postala specijalista stomatološke protetike.
Vredna, talentovana, vešta Mačvanka u potrazi za daljim napredovanjem u zahtevnoj profesiji koju mnogo voli, sreću je potražila u prestonom gradu Srbije. Beograd je postao njen drugi dom. Zaposlila se u prestižnom Domu zdravlja Stari grad. Odmah su uočili njen talenat i znanje, tako da ubrzo postaje čelnik Zubne poliklinike Mažestik, koja duže vremena radi u sastavu Doma zdravlja Stari grad, gde joj se zaposlila i sestra Tatjana, diplomirani ekonomista.
Patrijalhalnost je ponela još iz porodice. Tome su dosta doprineli saveti dede Živana, koji joj je usadio ljubav prema konjima.
- U ostalom, priseća se Vladana, to i nije bilo teško. Mnogi Mačvani, čim se rode, zavole konje. To im je prosto u genima, nepisano pravilo. Za Mačvane četvoronogi lepotani štala nisu prevashodno materijalna vrednost, već znak posebne viđenosti, ugleda i prestiža kuće.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa