Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.

ПОЛИТИКА МЛАДИХ ЕУ ЗА МЛАДЕ У ШАПЦУ

Десет младих лидера Србије, у периоду од 25. новембра до 1. децембра ове године, чинили су делегацију у студијској посети Бриселу и институцијама Европске уније. Овом приликом, Шабац је имао свог делегата, Наилу Мехмедовић, директорку Канцеларије за младе и менаџерку младих Либерално демократске партије. Ово је била студијска посета младих лидера који заступају политику интеграције Србије у Европску Унију.
- Велика ми је част што сам била позвана да баш ја будем део ове амбициозне и надахнуте екипе која је могла најдиректније да упозна кључне институције Европске уније. Ово ми је био јако инспиративан пут, прикупила сам веома корисне информације у вези са условима школовања, организацијом слободног времена, подизањем еколошке свести код младих и разним занимљивим условима и стандардима живота младих у земљама Европске Уније, рекла је Наила у разговору за “Глас Подриња“.
План седмодневног боравка у Бриселу подразумевао је посете важним институцијама, организацијама и појединцима Европске Уније. Тако су посетили ЛYМЕЦ организацију младих, где су разговарали са Славеном Клобучаром, генералним секретаром АЛДЕ партy и Мае Лиз Орегго Њенницк, политичком саветницом за земље Балкана, НДИ невладином организацијом задуженом за јачање демократских институција, представницима Европске комисије, Сесилиом Малмстром, европском комесарком за унутрашње послове, као и многим другим представницима значајних организација и институција. Упознавање са Јелком Кацином, специјалним изаслаником за Балкан у Европском парламенту и Кристином Милосављевић, отправницом послова Мисије при НАТО за Србију, оставили су на Наилу и њене младе колеге посебно упечатљив утисак.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa