12. decembar 2013.12. dec 2013.

POLITIKA MLADIH EU ZA MLADE U ŠAPCU

Deset mladih lidera Srbije, u periodu od 25. novembra do 1. decembra ove godine, činili su delegaciju u studijskoj poseti Briselu i institucijama Evropske unije. Ovom prilikom, Šabac je imao svog delegata, Nailu Mehmedović, direktorku Kancelarije za mlade i menadžerku mladih Liberalno demokratske partije. Ovo je bila studijska poseta mladih lidera koji zastupaju politiku integracije Srbije u Evropsku Uniju.
- Velika mi je čast što sam bila pozvana da baš ja budem deo ove ambiciozne i nadahnute ekipe koja je mogla najdirektnije da upozna ključne institucije Evropske unije. Ovo mi je bio jako inspirativan put, prikupila sam veoma korisne informacije u vezi sa uslovima školovanja, organizacijom slobodnog vremena, podizanjem ekološke svesti kod mladih i raznim zanimljivim uslovima i standardima života mladih u zemljama Evropske Unije, rekla je Naila u razgovoru za “Glas Podrinja“.
Plan sedmodnevnog boravka u Briselu podrazumevao je posete važnim institucijama, organizacijama i pojedincima Evropske Unije. Tako su posetili LYMEC organizaciju mladih, gde su razgovarali sa Slavenom Klobučarom, generalnim sekretarom ALDE party i Mae Liz Oreggo Njennick, političkom savetnicom za zemlje Balkana, NDI nevladinom organizacijom zaduženom za jačanje demokratskih institucija, predstavnicima Evropske komisije, Sesiliom Malmstrom, evropskom komesarkom za unutrašnje poslove, kao i mnogim drugim predstavnicima značajnih organizacija i institucija. Upoznavanje sa Jelkom Kacinom, specijalnim izaslanikom za Balkan u Evropskom parlamentu i Kristinom Milosavljević, otpravnicom poslova Misije pri NATO za Srbiju, ostavili su na Nailu i njene mlade kolege posebno upečatljiv utisak.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa