Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
БИЦИКЛИСТИ МЕЂУ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ У САОБРАЋАЈУ

УЛИЦЕ ТЕСНЕ ЗА БИЦИКЛИСТЕ

Једно од најпопуларнијих превозних средстава у Шапцу, бицикл, данас се користи знатно ређе него раније
Поп Лукина улица пре десет година имала је уређену стазу за власнике двоточкаша. Данас, ретки преостали радници „Зорке“ и поједини грађани возе опрезно, због великог броја аутомобила који пролазе овом саобраћајницом. Слична ситуација је и у осталим деловима града, а посебан проблем постоји у једносмерним улицама.
- Бициклисти нису ти који се питају приликом изградње градских улица. Кључна ствар је ширина коловоза, и у том аспекту ми видимо одређене проблеме. Искоришћеност ширине саобраћаница није добра, пре свега у једносмерним улицама, у којима је укинут контра смер, који би бициклисти могли да користе, каже Немања Мањенчић из удружења „Вози улице“.
Представници ове организације имају решење за конкретан проблем у улици Владе Јовановић.
- Укинута је једна саобраћајна трака без икакве потребе. Људима је приликом обележавања паркинга онемогућен пролаз кроз улицу. Довољно би било да је остављено метар, метар и по ширине коловоза који би у супротном смеру могли да користе бициклисти. Ово је школски пример, пошто се ради о широкој улици у центру града, а таквих улица има барем двадесет у Шапцу, наводи члан удружења Даган Јовановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa