Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.

НАГИЗДАЈТЕ ЈЕЛКУ

Украшавање јелке један је од начина да се у дом унесе дух празника. Избор накита је ствар укуса, међутим да би ваша јелка заблистала, дизајнери ентеријера препоручују неколико правила којих се треба придржавати приликом кићења.
Величина јелке
Уколико купујете јелку, пазите на величину јер постоји ризик да ће бити превисока за вашу собу. Јелка не би требала бити много виша од ваше испружене руке. При куповини природног дрвета обратите пажњу на свежину иглица, које морају бити влажне како би одржале свежину у топлој просторији. Када је реч о величини украса, бирајте их у складу са величином јелке, на пример уколико је јелка већа и украси би требали бити крупнији како би дошли до изражаја.
Не више од три боје
Неопходно је да се боје украса слажу, као и да их сведете на највише три. Како би украси дошли до изражаја, боје се не смеју сукобљавати већ одавати складан утисак.
Лампице
За елегантан изглед изаберите сребрне лампице. Лампице у боји су бољи избор уколико имате децу. Пре кићења проверите да ли раде а онда их поставите од врха ка дну.
Кугле
Најпре се каче велике а потом се празнине попуњавају ситнијим куглама. За ефекат немојте пропустити да накитите унутрашње гране које обично остану празне а доприносе изгледу јелке. На врх поставите украс који је за то предвиђен, у боји која је упечатљива.
Олакшајте себи
Јелку китите од самог врха јер постоји могућност да ћете при кићењу јелке оборити неке од украса које сте већ поставили при дну.
Не претерујте
За лепо украшено дрво неопходни су вам јелка, лампице и кугле веће и мање величине. Сви остали додаци и превише боја оставиће утисак неуредности и непријатан призор за око.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa