Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ПРАЗНИЧНИ ИНТЕРВЈУ

ГОДИНА ВЕЛИКИХ ИСКУШЕЊА

Прво поплаве а потом и градоносно невреме обележили су почетак тешке 2014. године али се у општини Владимирци радило и збрињавало све што се могло па и изнад тога по речима председника општине Владице Марковића.
- Ми смо имали прво ноћ страдања сељана у Бељину, потом Драгојевац и Прово и још пар села која су осетила стихију а стигли су и невољници из Обреновца. Све смо збринули и помогли колико се могло а то траје до дана данашњег. Невреме са градом је уништило усеве али и бројне домове па се помогло колико се могло. У том раму нам је углавном протекла 2014. година, или што би се народски рекло, не поновило се, каже председник.
У пословима који су обележили 2014. годину предњачи нови бунар у Риђакама али и други послови и планови.
- Нови бунар доноси бољу снабдевеност водом али ту није крај. Ми нисмо одустали ни од геотермалне бушотине која би остварила сан свих да постанемо бањски центар који би опет отворио ново поглавље општине, најављује Марковић.
Још један недовршени посао обећава велики резултат.
- Дом ученика је недоврешен а капиталан посао. Како не треба пуно новца за довршетак све ћемо учинити да се изнађе могућност краја радова што би капитално утицало на варош и општину која има ретко леп објекат који мора бити доведен до краја у супротном ће пропасти што нико не би хтео.
Реконструкција Дома културе и бројних мањих пројеката из 2014. ће се преселити у 2015. годину.
- Ред је да и овај објекат добије ново рухо. Биће све урађено како доликује у то не треба сумњати. Радићемо и послове који су само наизглед мањи попут просецања улица, осветљења и других уређења која подижу квалитет живота мештана наше општине, додаје Марковић.
Наставиће се и рад на теренима за мале спортове у неколико села.
- У току су радови у селима Мровска и Суво село а у 2015. години још четири. То су планови од којих не одустајемо јер омладини треба барем у том сегменту створити градске услове да остану на својим огњиштима, задовољан је председник.
Буџет ће остати у раму прошлогодишњег тако да се очекују и иста средства за кориснике али то нас не ограничава да радимо и изналазимо путеве, тврди председник.
Култура и спорт су поља где се бележе резултати сходно традицији.
- Од Сеоске олимпијаде до значајних лигаша у више спортова ми окупљамо младе и одводимо са улице. Наставићемо колико се може да помажемо спорт јер то је безмерно као и култура за нашу општину, каже председник.
На крају примерено данима празника честитка урамљује жеље свих.
- Уз добро здравље и берићет надам се изнад свега личној срећи сваког појединца уз наду да ће нам 2015. година донети помак на боље у свим сегментима што је циљ и наших настојања ка квалитетнијем живљењу, била је жеља председника општине Владимирци.
А да ће бити искорака сведочи и један најављен посао. Грчка фирма ће узети фарму у Скупљену и завидан капацитет попунити али и отворити нова рана места. Има и других најава сличних послова тако да буде ли и среће ето посла за бројне младе што отвара нову страницу у животу општине Владимирци
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa