Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ “СПОРТСКИ ЦЕНТАР“

ВРАТИТИ СТАРИ СЈАЈ СИМБОЛИМА ШАПЦА

Током ове године у ЈП “Спортски центар“ доста се радило. Поплаве су их доста омеле, али и поред тога више битних послова је завршено. Постављене су столице на “Мачвином стадиону“, урађено је грејање у сали у МЗ “Жика Поповић“, заједно са “Нивеом“ је постављено дечје игралиште на Тркалишту, а у власништво града су враћени “Соколана“ и “Кош клуб“.
- Грејање које је урађено у МЗ “Жика Поповић“ значиће како клубовима који у великој сали тренирају борилачке спортове, тако и особама са посебним потребама, које користе малу салу за стони тенис. Инвестиција је износила 1,5 милиона евра. Тренутно су у току преговори са Предшколском установом да њихова деца тамо имају физичко, објашњава директор овог предузећа Драган Николић.
Директор истиче да су се стекли услови за комплетну реконструкцију “Соколане“ и “Кош клуба“. “Кош клуб“ ће задржати стари изглед, али ће све бити реновирано.
- Један део ће бити намењен за тренинге, а један за рекреацију. Планирано је и постављање клизалишта у зимском периоду. Све манифестације ће моћи тамо да се одржавају, од културних па до бокс мечева. Жеља је да се овом објекту врати стари сјај. Када буде реконструисана “Соколана“ сви градски спортски савези би требали да добију канцеларије тамо, као и клубови који имају проблема са простором и “Спортски центар“. Новцем који је издвојен за те намене сигурно ће се урадити доста. Конкурисаћемо и у Министарству спорта да добијемо још средстава. Ако све не буде готово следеће године, 2016. сигурно хоће, каже Николић.
Поред ових реконструкција, за наредну годину планирано је и расписивање набавке столица за источну трибину “Мачвиног стадиона“. Николић најављује и припрему терена за постављање вештачке траве, где ће Фудбалски савез Србије донирати око 120.000 евра, док ће град уложити милион динара.
Спортски центар ће наставити и наредне године са редовним активностима, а то је одржавање отворених терена. Највећи проблем у већини радова и даље представља компликована папирологија и нерешени имовински односи.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa