Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР „ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2014“

У врху региона

На турниру се сматра незваничним Првенством некадашње Југославије, пионирке Медицинара освојиле треће место
Сениорке Медицинара су у Супер лиги, тамо су се вратиле после три године, и у наредним месецима их чека много изазова у борби за опстанак, у којој ће, надамо се бити успешне, али оно што је сигурно, то је да ће кроз неколико година, уколико се ствари буду одвијале садашњим током, први тим чинити играчице које су већ сада у врху српског женског рукомета у категорији девојчица рођених 2002. године и касније.
Тешко је набројати све трофеје које су у мини рукомету и великом рукомету освојиле младе Шапчанке носећи дрес Медицинара, а нова потврда квалитета стигла је на самом крају 2014. године, освајањем трећег места на најјачем међународном турниру за њихов узраст у региону.
„Трофеј Београда“, окупио је 12 екипа из целе бивше Југославије. За три дана, „Медицинар“ је одиграо пет утакмица, у којима је остварио три победе и два пораза. Шапчанке су биле више него убедљиве против вицешампиона Србије „Таурунум“ Земуна славивши са чак девет голова разлике. Двоцифрена разлика на страни Медицинара исписана је на семафору после утакмице са Колубаром“, плус 10, а шансу за нешто више од пораза није добио ни „Раднички 1949“, постигао је шест голова мање од победника. Ове четири екипе чиниле су групу „А“, у којој је „Медицинар“ заузео убедљиво прво место са максималним учинком.
Уз победе су забележена и два пораза у наставку такмичења. После много борбе, боље су биле шампионке Србије, „Нови Београд“ и, како истичу у клубу, можда и најбољи тим у Европи, словеначки „Крим Меркатор“. На крају, више него задовољавајуће треће место.
- Нема потребе да говорим колики је ово успех. До недавно, ове девојчице су играле мини рукомет. Успеле су са невероватном лакоћом да се прилагоде игрању на великом терену, а сада су исказале и велику зрелост у утакмицама са екипама ван Србије, и екипама и државама где се знатно већа средства улажу у рад. У пет утакмица смо остварили три победе, али сам ја задовољна игром у свих пет. Сигурна сам да све њих чека лепа каријера у рукомету, наравно, под условом да раде исто као до сада, али и да не занемарују друге обавезе, јер вредан рад на тренинзима, али и комплетан приступ животу и изградња комплетне личности, све је то неопходно за истински успешну каријеру. Велика је част за нас и када нам тренери других клубова учесника кажу да смо играли можда и најлепши рукомет на турниру ““ истиче тренер генерације, Александра Дамњановић Обреновић, некадашња првотимка шабачког клуба.
Непосредно пред турнир, играчице рођене 2002. године биле су најбоље у Градској лиги Новог Сада, а исти успех, али у мини рукомету, постигле су и играчице рођене 2004. године и касније.
С. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa