Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ПРЕМИЈЕРНО

ФЕЈСБРУКА

Урнебесна монодрама „Компјутерске муке Живослава сељака“ у камерном извођењу на Великој сцени од 20 часова
Велика је мука, а бога ми и брука, кад се мотика и кука дохвати фејсбука, каже Живослав сељак у новој, четвртој по реду, монодрами Синише Максимовића, глумца Шабачког позоришта. „Фејсбрука“ у поднаслову „Компјутерске муке Живослава сељака“ на Велику сцену Шабачког позоришта доноси комедију у којој муке једног сељака са напредном технологијом постају чак и предмет научног рада тзв. пријатељице са фејсбука „Утицај социјалних мрежа на руралну средину“.
- Текст ове монодраме на један заиста духовит начин приказује тај први сусрет човека из руралне средине са свим тим компјутерским појмовима и машином која све то подржава. Писац Зоран Мијаљевић, на моју идеју, добро је то урадио - каже Максимовић који је у Шабачком позоришту један од ретких када је у питању извођење монодрама које доносе велику дозу одговорности приликом извођења.
Камерно извођење на Великој сцени пратиће мизансцена са малом дозом музике а са акцентом на Живослава и његове муке. Гест, мимика, као и обично, много су важнији од самог кретања и акције на сцени. А акције ће бити.
Представа ће бити премијерно изведена у петак, од 20 часова.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa