Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.

САСТАНАК РЕГИОНАЛНИХ ПРЕВОЗНИКА

Прошле среде је у Коцељеви одржана 14. седница групације за јавни линијски превоз путника у друмском саобраћају Регионалне привредне коморе Ваљево. Домаћин скупа је било коцељевачко аутосаобраћајно предузеће Еуротранс-турс.
Присутни су најпре разговарали о предстојећем регистрационом периоду редова вожње за 2015/2016. годину. Руководство коморе, које координира овим активностима, упознало је превознике са актуелним изменама и роковима регистрације.
Том приликом истакнуто је низ проблема превозника који регуларно послују по регистрованим редовима вожње. Како кажу, поред свакодневних проблема у пословању, боре се и са нелојалном конкуренцијом и такси превозницима, који им „узимају“ путнике на аутобуским стајалиштима.
Само у току прошле године са 119 регистрованих превозника у Србији број је повећан на 135, док ће досадашњих четири хиљаде полазака ове године заменити број од чак пет хиљада. С тога је домаћин овог скупа и власник Еуротранс-турса Душко Ивановић оценио да је главни проблем управо у великом броју линија и истовремено у малом броју путника, па се и постојећи редови вожње не одржавају а подносе се нови, са новим поласцима.
На прошлонедељној седници председник групације Зоран Тодорчевић презентовао је најважније измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја као и нацрт Закона о превозу путника у друмском саобраћају. Превозници су изразили наду да ће новим законским решењима бити прецизирани и поједини спорни уговори о превозу којима се, како кажу, практично ванлинијски превоз изједначава са линијским, и закључили да су надлежне инспекције ове уговоре на један начин тумачиле пре пет године, док их данас тумаче на други.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa