Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

Немар, отимаЧина, пљаЧка... ТраЖимо одговорност за Чињење и неЧињење

Описати речима тренутну слику, једног некада успешног и водећег пољопривредног предузећа у шабачком крају, звучи немогуће (фото у прилогу) 16 објеката комплекса ДПП Мачва, данас су рушевине, којима на неким местима недостају чак и темељи, а једини нетакнути део је димњак од беле фасадне цигле који се уздиже као споменик људској бахатости, лоповлуку, небризи и глупости. Од 2006.-2009. свих 600 ха пренети у власништво града, као Друштвено предузеће ,,гурнуто“ у стечај и поред позитивног пословања. Слике говоре више од речи, само се могу поставити нека важна питања: Ко је од градских- сеоских моћника „бацио око“ на ову вредну локацију (предузећа у стечају) која обухвата готово 3 ха земљишта на КП 2182/1 и КП 1720/1 у 1732/20 КО Шабац?
Зашто је дозвољена пљачка готово 5000м2 под зградама где се гвожђе може видети у траговима, а о инсталацијама (кабловима струјним, телефонским и водоводним цевима) да и не говоримо, ископани су из земље и однети. Цигла се чисти и пакује у кулице, спремна за транспорт! Зграде су грађене од чврстог материјала, а предузеће је основано 1948. године. Поседује ,,Мачва“ и преко 10 ха шуме, у Штитару 7 ха и 75 а на локацији КП 1336-2982 и готово 2,5 ха у КО Слепчевић.
Питање способности газдовања актуелне власти излишно је и постављати, ако се овако односе према свом, како ће тек према туђем? Сведоци смо и сами петнаестогодишње пљачке отимања и богаћења, партијских другова, кумова и рођака. ставимо тачку на пљачку у нашем граду! Овде је радило доста грађана из Мајура, атар Мајура је служио за сетву жита, легуминоза и уљарица и садњу воћа, а остала делатност овог предузећа била је гајење жита (осим пиринча) легуминоза и уљарица.
Ако су овакву судбину доживели објекти који се налазе на периферији града, шта рећи за 10 ха шуме, каква судбина је задесила ,,ничију и свачију“™“™ имовину. Све указује на добро разрађен систем, УНИШТИ, СРУШИ, ОБЕЗВРЕДИ, а онда дај куму или брату да то купи за шаку боба. Брука и срамота.
Драган Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa