Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
БОЈАН НЕШИЋ, УЧЕНИК ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ, ПРВИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

У СВЕТУ БРОЈЕВА И ФОРМУЛА

Вишегодишње искуство на такмичењима из математике, поред знања које неоспорно поседује, помогло је Бојану Нешићу, ученику друге године смера економски техничар Економско-трговинске школе у Шапцу, да на недавном Републичком такмичењу у Крушевцу освоји прво место.
- Било је изузетно тешко. Задатке су правили људи са Економског факултета у Београду. Било је око четрдесет учесника у мојој категорији. То је био тест од осам задатака. Трајао је три сата. Већину задатака смо професор и ја вежбали али су били и неки које дотле нисам видео али сам успео некако да се снађем ““ каже Бојан.
С обзиром да је прошле године на истом овом такмичењу, у организацији Заједнице економских, правно-биротехничких, административних, трговинских и угоститељско-туристичких школа Србије и Економско-трговинске школе Крушевац, био трећепласирани вишемесечни труд и рад уз свесрдну помоћ проф. математике Зорана Адамовића уродио је успехом.
- И за следећу годину су ми у плану припреме за ово такмичење. Математику деца обично не воле јер им је тешка. Мени је занимљива. Може да буде занимљива и да се искористи у различитим сферама жива. Желео бих да то знање математике искористим и у наставку школовања.
Успешан још од основне школе на разним такмичењима Бојан је и ове године био први на окружном такмичењу из историје. Ипак, иако је још рано за одлуку, планира да изабере факултет на којем ће се посветити математици и економији.
- Математика не мора да буде тешка. Сви могу да уживају у њој само ако јој се посвете. Занимљива је као предмет јер можете да вежбате и уз музику ако вам је добра концентрација ““ поручује овај талентовани младић.
Кључ успеха су, по њему, искуство, добро логичко и аналитичко размишљања. У плану му је повећање ефикасности учења како би што мање проводио време у припремама. Колико ће успети у томе показаће период који је пред њим.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa