Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ПОЧЕО ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОГРАМ „КАРИТАСА“

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

Хуманитарна организација „Каритас Шабац“ почела је реализацију пројекта помоћи пољопривредним произвођачима који су претрпели штету током мајских поплава прошле године. Међу првима, пластенике за узгој поврћа добили су мештани Мрђеновца
Јованка и Миодраг Бошковић никада неће заборавити мај 2014. године. За само неколико сати водена бујица је однела све што су уложили у пољопривредну производњу.
- Имали смо паприку, парадајз, краставце и цвеклу. Поврће је било у одличном стању, припремали смо се за продају. Добрава је пластенике у којима смо гајили ово поврће однела у маху, каже Јованка.
Шабачки „Картитас“ покренуо је програм подршке пољопривредницима који су претрпели штету од поплава, а домаћинство Бошковића је међу првима добило нове пластенике, у којима већ узгајају поврће.
- Свака помоћ је добродошла. Посадили смо краставац, гледамо како напредује. Део ћемо продати, а део искористити за наше потребе. Велику захвалност дугујемо „Каритасу“, каже Миодраг Бошковић.
Пољопривредни програм „Каритас“ спроводи на читавој територији Србије. На подручју Шапца помоћ ће добити 72 породице из осам села.
- Програм реализујемо уз подршку града Шапца и Дирекције за пољопривреду. Уз њихову помоћ одабрали смо осам села у којима ћемо помоћи људима који се нису у потпуности опоравили од последица прошлогодишњих поплава. Поред пластеника које смо донирали, оштећенима смо поклонили и семе за расад поврћа. Ово је још један у низу пројеката намењених људима који су претрпели штету у мајским поплавама. До сада смо помагали поделом намирница, опреме за домаћинства и грађевинског материјала, а са сличним активностима наставићемо и у наредном периоду, наводи директор „Каритас Шабац“ Мирољуб Николић.
Кроз „Пољопривредни програм“ биће обезбеђена помоћ у семенима за расаду и пластеницима за пољопривредне произвођаче који су се пре поплава бавили пластеничком производњом а до сада нису у потпуности обновили производњу и пластенике.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa