Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
САНАЦИЈА КРИТИЧНЕ ТАЧКЕ У МАЈУРУ

МАЊИ РИЗИК ОД ПЛАВЉЕЊА

У Мајуру су почели радови на ширењу атмосферске канализационе мреже чиме ће, како надлежни очекују, бити решен проблем задржавања воде на земљишту
Километар дуга атмосферска канализациона мрежа, чија је изградња почела у уторак, требало би да допринесе решавању проблема становника Мајура који живе на простору између некадашњег „Мачвиног“ воћњака и ресторана „Милано“. Становници овог дела највећег приградског насеља у Шапцу очекују да се проблеми са задржавањем воде на земљишту, који су постојали прошле и ове године, више неће понављати.
- Током мајских поплава прошле године овај део Мајура је био скроз потопљен. Вода је улазила у њиве, домаћинства и дворишта зато што није постојао канал који је надавно ископан. Канал је сада спојен са канализационом мрежом, те ће вода на тај начин одлазити са овог подручја, каже Горан Бојић, мештанин Мајура.
Санација ове критичне тачке део је плана реконструкције каналске мреже и водотокова другог реда на подручју града Шапца. Све радове изводе локалне фирме.
- У 19 месних заједница на радовима су ангажоване наше, шабачке фирме. До сада је, по одлуци Штаба за ванредне ситуације овим предузећима исплаћено 16 милиона динара за изградњу 20 километара каналске мреже. Наставићемо са радовима у Мајуру и околини, како бисмо решили проблеме на свим локацијама где се задржавала вода, наводи градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
За решавање проблема на комплетном подручју Мајура неопходна су већа финансијска средства, која ће град покушати да обезбеди кроз ИПА фондове Европске уније.
- Мајур ће нам бити приоритет у писању значајног пројекта. Морамо наћи решење за проблеме изазване ширењем насеља и изградњом путне инфраструктуре, што је довело до задржавања воде. Уз квалитетан пројекат и подршку ЕУ кроз ИПА фондове, мислим да можемо да трајно решимо овај проблем, додаје градоначелник Шапца.
Грађани овог дела Мајура надају се скором ширењу канализационе мреже. Незванично, очекује се да им у наредном периоду буду понуђени услови под којима могу обезбедити индивидуалне прикључке.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa