Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ПУНКТ ХИТНЕ МЕДИЦИНСКЕ ПОМОЋИ У ВОЛУЈЦУ

ПОМОЋ ДОСТУПНА УВЕК

Резултати рада Службе хитне медицинске помоћи у пункту у Волујцу су веома добри.
Од почетка маја становницима Поцерине на располагању су услуге Службе хитне медицинске помоћи која ради у пункту у Волујцу. Медицинске екипе шабачког Дома здравља су током нешто више од месец дан скоро 20 пута интервенисале на овом терену.
- Најчешће патологије које су овде заступљене су код хипертоничара и астматичара. Имали смо неколико интервенција и због уједа крпеља, што је и уобичајено за ово доба године, односно временске услове. Јављају нам се и особе са проблемима узрокованих ангином пекторис, а било је и интервенција због инфарктних стања и шлогова, наводи др Ивана Косанић.
Стандард ургентне медицине подразумева да најбоље резултате по очување живота и здравља пацијената представља правовремена реакција лекара у року од сва времена.
- Израчунали смо да са пункта Службе хитне медицинске помоћи у Волујцу у том временском интервалу може да се стигне до већине мештана поцерских села које гравитрају ка овом месту. За сада ће се ове активности обављати током ноћи, а планирамо да са њима почнемо и током дана, навео је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.
Пункт у Волујцу посетио је и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, који је истакао да се оснивање пункта показало у потпуности оправданим.
- Мислим да је ово веома важно за наше суграђане у Поцерини. Важно је да и они и сви други имају исту могућност да добију хитну медицинску помоћ уколико им је потребна као што је имају житељи центра Шапца. Посебно је верујем значајна и прилика коју добијају млади лекари, који на овај начин стичу искуство, а Дом здравља показује велику одговорност и професионалност у раду, упркос свим тешкоћама са којима се суочавају све здравствене установе, навео је Пајић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa