Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ПРОБЛЕМ ПАРКИНГА

Градски одбор Демократске странке Србије одржао је у уторак конференцију за штампу на којој су јавност упознали са петицијом коју су поднели станари Тиршовог венца, због неправилно обележеног паркинг простора. Према речима председника ГО ДСС др Александра Павловића, људима који ту живе онемогућено је да уђу, односно изађу из својих кућа, због преблизу паркираних аутомобила. Како је наведено, петиција је поднета још 13. маја, али одговора још нема.
-Испред пословних и стамбених зграда, паркинг простор је обележен на сваких 0,6 до 0,9, уместо на 1,6 метара, како је предвиђено Законом о безбедности саобраћаја. Петиција је предата на јединствени шалтер у Градској управи, али до сада нема никаквог одговора. Оно што не иде у прилог градској власти о томе се и не говори. Ти грађани су скупо платили простор, дозволе и плаћају порез на пословни простор и имовину. Дискутовао сам о овоме и на Скупштини. Обавестио сам и заштитника грађана, али претпостављам да се ни он неће огласити. Ако Градска управа остане „глува“ они ће морати да помоћ затраже преко суда или републичких органа, упозорио је Павловић.
На конференцији су показане и фотографије на којима се види да од паркираних аутомобила до улаза не може да се приђе дечјим колицима. Речено је да су ове фотографије, као и Закон о безбедности саобраћаја приложени уз петицију, коју је потписало 65 станара Тиршовог венца. При том је наведено, да док се остале странке боре за власт, ДСС размишља о животним проблемима обичних грађана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa