Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
РЕКОНСТРУИСАНА ШКОЛА У ЗМИЊАКУ

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕНИКЕ

Основна школа у Змињаку реконструисана је током лета. У матичној школи уређен је хидро-санитарни чвор, док је у издвојеном одељењу у Петловачи обављено кречење учионица и ходника
Од нове школске године ученици и наставно особље Основне школе „Јован Цвијић“ у Змињаку имају много боље услове за рад. Током августа извршени су радови на замени канализационих и водоводних цеви, а комплетно су реновирани и школски тоалети. Санацијом хидрочвора решен је дугогодишњи проблем.
- Током августа смо успели да решимо велике проблеме које смо имали са водоводним и канализационим инсталацијама. Због дотрајалих цеви био је угрожен и један зид на школској згради, који је био натопљен водом. Успели смо да санирамо овај проблем, а потом смо извршили и комплетну реконструкцију школских тоалета. Постављена је нова санитарна опрема, као и керамичке плочице. У издвојеном одељењу у Петловачи смо окречили читав спрат школске зграде. Велику захвалност другујемо представницима Градске управе, која је финансирала ове радове. Ми смо, са друге стране, показали спремност да решавамо проблеме, наводи Владимир Симовић, директор ОШ „Јован Цвијић“
Вредност радова у Змињаку и Петловачи износи милион и 500.000 динара, а новац је обезбеђен из градског буџета Шапца. Надлежни очекују да у наредном периоду сопственим средствима изврше реновирање система за грејање и поставе видео надзор. Мештане радује добра сарадња са градом, те се надају се да ће бити настављена и у наредном периоду.
- Циљ нам је да ђаци у селу имају услове за боравак у школи попут својих вршњака у граду. Ово је показатељ да идемо ка томе. Градоначелник Шапца је пре извесног времена боравио у Змињаку, када смо му указали на проблем са инсталацијама у школи који је постојао. Драго нам је да је уважио наше сугестије, и да је град брзо обезбедио новац за извођење радова. Надамо се да ће се таква пракса наставити и у будућности каже Драган Станковић, одборник Иницијативе „Село-град“.
Основна школа „Јован Цвијић“ основана је 1841. године, и друга је настарија сеоска школа на подручју града Шапца. У Змињаку и Петловачи наставу похађа око 300 ученика, а радује податак да је број деце током последњих година константан, односно да се ретко ко одлучују да напусти село. Ђаци су вредни и успешни, тако да су прошле године својој школи донели прегршт награда и признања са општинских и окружних такмичења, а велике успехе имали су и на републичким смотрама најбољих ученика.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa