Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
БОГАТСВО РАЗЛИЧИТИХ ДЕЛАТНОСТИ

НАСТАВЉЕНЕ ПОСЕТЕ ПРИВРЕДНИЦИМА

Градоначелник Шапца током протеклих седам дана посетио још две шабачке фирме.
Пре девет година у Шапцу је основана фирма „Паноника“. Услужно припремање хране и производња смрзнутог пецива основне су делатности овог предузећа. Тренутно, у „Паноници“ ради 18 радника, а руководство је више него поносно на чињеницу да су запослени махом млади људи, те да сваке године неко нов дође на обуку.
- Фирма тежи ка томе да обучава младе кадрове. Тренутно, овде обучавамо петоро малдих људи, који представљају будућност фирме. У раду ће им помагати и искусније колеге. У будућности ћемо се трудити да максимално искористимо постојеће капацитете, а ако буде прилике, и да их повећамо, рекла је Валентина Арула, технички директор „Панонике“
Различитост производних делатности које постоје у неком граду богатство је сваке локалне самоуправе, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом прошлонедељне посете овом предузећу. „Паноници“, али и свим другим фирмама, град је спреман да помогне, додао је он.
- Инвеститори који најављују долазак у Шабац и који желе да запосле већи број радника, увек постављају питање да ли у нашем граду постоје фирме које могу да обезбеде исхрану радницима. Пример „Панонике“ показује да је то итекако могуће. Посебно ме радује чињеница да су у овом предузећу окренути ка обуци младих људи, који представљају будућност овог посла. Драго ми је да град Шабац има фирме које послују у најразличитијим привредним делатностима, и које могу да одговоре на све захтеве тржишта, рекао је Зеленовић.
Градоначелник Шапца прошлог понедељка је посетио и компанију „Ненатекс“. Ова фирма основане ја 1990. године. Током четврт века пословања, ово предузеће постало је једна од водећих српских фирми у области текстилне производње за домаћинства, хотеле и друге објекте. Примарна производња подразумева израду јоргана, постељина, пешкира, јастука и пиџама, а у погонима је запослено 25 радника. Све сировине, међу којима доминира памук, увозе се из земаља Европске уније, а квалитет производа потврђује и сертификат „Тиф сид“. Руководство „Ненатекса“ има озбиљне планове и за будућност.
- Током протеклих година трудили смо се да проширимо делатност, односно да осим производње текстилних предмета за домаћинства производимо и за потребе великих објеката, попут хотела и болничких центара. „Ненатекс“ се шири у правцу који захтева тржиште. Имамо добру сарадњу и са иностраним партнерима, те извозимо више од 50 одсто наших производа. Страни сарадници цене квалитет испоручене робе и поштовање уговорених рокова, рекла је менаџерка фирме Наташа Томић.
Градоначелник Шапца планира да и у наредном периоду посећује шабачке фирме, како би од привредника добио предлоге и сугестије којима се може унапредити укупна прирведна активност. На основу изнетих идеја, као и ставова Савета привредне коморе, градоначелник Шапца припрема привредну стратегију коју ће презентовати на Скупштини града, а која за крајњи циљ има повећање запослености на подручју града крајем ове и почетком следеће године.
Капацитети „Панонике“ су 1. 800 произведених оброка током једне смене. Руководство ове фирме се нада да ће са долаксом озбиљних инвеститора, који запошљавају већи број радника, порасти и потреба за припремањем још већег броја оброка.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa