Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
КОЦЕЉЕВА

ПРЕМИЈЕР ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ МОСТОВА

Премијер Србије Александар Вучић још једном је посетио општину Коцељева и присуствовао отварању мостова урушених приликом прошлогодишњих поплава.
У Љутицама је бетонски мост на реци Тамнави свечано отворила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Осим моста дугог 19 и широког осам метара изграђено је и пола километра асфалта до регионалног пута а према обећању премијера асфалт ће стићи и до мештана у засеоку са друге стране реке.
Председник српске Владе је, приликом отварања моста у Дружетићу на реци Уб, дугог 23,5 и широког осам метара, обећао да ће наредне године у овом селу бити асфалтирано два километра пута.
- Није то велики мост али сам желео да покажем да када обични људи дођу и кажу и покажу шта је оно што смо изгубили у поплавама, шта је невоља која је погодила наш народ и село, да држава када штеди и када се домаћински понаша не може свуда и све али може више него што је могла раније. У Дружетићу је обновљен мост који везује село, који много значи и за пољопривреду, који много значи за извожење њихових производа у свет - поручио је Вучић и нагласио да по први пут после много година српска економија расте.
- За август у бруто домаћем ПДВ и увозном ПДВ имамо 4,2 милијарде више него у августу прошле године. Само у томе имамо готово 40 милиона евра више. Онда када имамо тај новац, када успемо да уштедимо, када успемо у приходима, онда можемо у путеве више да улажемо, онда ви можете још више производње да повећавате. Људи у Србији треба да знају да је овде по глави становника пола хектара шљиве- рекао је премијер и пожелео окупљеним мештанима да имају двоструко више шљиве и малине и да имају добар пут како би могли да извозе своје производе.
- Ми гледамо и тражићемо начина како да, било суву или сирову шљиву, на било који начин у будућности помогнемо озбиљну производњу - изјавио је председник Владе.
Говорећи о економским показатељима истакао је да је наша економија од почетка године забележила дефицит од, како је нагласио, само 30 милијарди.
- Планирано је било да тај дефицит у овом тренутку буде 132 милијарде. Са друге стране имаћемо раст бруто домаћег производа, привредни раст од један одсто а било је предвиђено минус један. Ипак нема уљуљкивања и не може да се говори да је све дивно јер још много тешког је пред нама - сматра Вучић.
Душан Илинчић, председник општине Коцељева, оценио је да је изградња и отварање мостова од изузетног значаја за локалну самоуправу.
- Ово је веома вредна инвестиција. Вредност моста у Дружетићу је 17 милиона са ПДВ а у Љутицама 24. Општина није могла сама да исфинансира ни један ни други. То је за нас исувише крупан финансијски залогај. Финансијер је у потпуности Република Србија - рекао је Илинчић.
Председник СО Коцељева и народни посланик у републичком парламенту Верољуб Матић оценио је да коцељевачка општина никада није имала велики број инвестиција као што је то ове године.
- Да ме питате да набројим све инвестиције, инфраструктурне и у привреди, мислим да не бих могао да набројим све због велике бројности. Мислим да тренутно имамо преко 20 отворених градилишта и највећи број је у инфраструктури уз помоћ државе а две велике инвестиције су у привреди. Граде се две фабрике које ће обезбедити око 600 нових радних места - изјавио је Матић који је коментаришући четврти долазак премијера Србије у Коцељеву, што у историји овог краја није забележено, рекао да је то народ ове општине заслужио и да је Коцељева препозната као општина која, како је истакао, вуче напред.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa