Инфо

24. јун 2010.24. јун 2010.
МУКЕ ЗАДУЖЕНИХ ГРАЂАНА

ЕВРО ПУМПА РАТУ

Због пада вредности динара грађани све више касне у враћању кредита. Додатна невоља је и то што многи нередовно примају плате. Ко једном уђе у зачарани круг кредита, тешко ће се извући, каже један од наших суграђана
Пре три године узела сам готовински кредит на четири године. Позајмица је била скупа, али шта сам могла да радим, то је био једини начин да решим неке своје проблеме. Када сам започела да враћам кредит рата је била подношљива и износила је 4.800 динара. На плату коју сам тада примала то и није било неко оптерећење. Данас је ситуација сасвим другачија. Због пада динара према евру, рата је скочила скоро на 7.000 динара. У међувремену зарада ми је смањена и такође додатно обезвређена растом евра. Касним два месеца у отплати кредита, банка ме редовно опомиње, али тренутно немам начина да то кашњење надоместим. Покушаћу да, када будем на одмору, нешто додатно зарадим, каже Драгица Јовановић из Шапца.
Није боље среће био ни Слободан Трифковић који, због дугова, има намеру да збрише у иностранство, јер не види други начин за решење сопствених финансијских проблема.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa