Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ФАО ПОДЕЛИО СЕМЕНСКУ ПШЕНИЦУ И ЈЕЧАМ

ДРУГИ КРУГ ПОМОЋИ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

Прошле седмице почео је други круг ФАО програма помоћи поплављеним пољопривредницима. Домаћинства са територије десетак села шабачког краја, која из неког разлога нису била пријављена у првом кругу, добила су по 250 кг семенске пшенице или јечма и 300 кг ђубрива. Посредством Дирекције за пољопривреду репроматеријал је подељен у Робно транспортном центру.
-Велике поплаве су прошле године погодиле све културе. Добијање овог семена олакшаће притисак на кућни буџет и биће нам много лакше да сетву одрадимо квалитетно и на време, истакао је Горан Веселиновић из Петковице.
Сличног је мишљења и његова суграђанка Загорка Јездић, која је изразила велику захвалност Дирекцији за пољопривреду која је омогућила да ова донација дође до свих домаћинстава која су претрпела штету од поплава.
Директор Дирекције за пољопривреду, Владимир Шпегар подсетио је да су прошлогодишње поплаве нанеле озбиљне и велике штете пољопривредној производњи.
-ФАО организација у првом кругу за више од 1.750 домаћинстава на неки начин надокнадила настале губитке. Остали су људи који због различитих околности нису били пријављени одмах, па смо се потрудили да и они сада добију помоћ, навео је Шпегар.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa