Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ТРИНАЕСТИ БОКСЕРСКИ „МЕМОРИЈАЛ ЖИВОРАДА РАЈШИЋА“

У СПОМЕН НА ЖИВОРАДА РАЈШИЋА

Ове године, 13. Меморијал истовремено и 9. коло Лиге младих Војводине
Чување успомене на некадашњег боксера и тренера племените вештине, Живорада Рајшића – Рајшу, настављено је и ове године. Тринаесту годину, „Меморијал Живорада Рајшића“ окупио је боксере из неколико градова Србије, присутнима су се и представили, између осталих, и званично најбољи боксери у неким категоријама, а борбе су, осим као део Меморијала, биле и 9. коло Прве лиге „Север“, односно Лиге младих Војводине.
Програм је обухватио 17 мечева, а неколико стотина присутних уживало је у дуелима: пионира, школараца, јуниора, јуниорки, младих девојака и младих.
Велики пехар намењен најбољем борцу Меморијала припао је домаћем такмичару, Милану Павловићу. У једном од најбољих мечева суботњег програма, члан клуба који носи име Живорада Рајшића, савладао је лозничког боксера Танасића. Наравно, осим признања за најбољег боксера, Павловић је и најбољи јуниор 13. „Меморијала Живорад Рајшић“.
Најбољи пионир, одлуком жирија, био је Омер Аметовић из Боксерског клуба „Златни Гонг“ (Рума). Признање за најбољег школарца одлази у Жабаљ, Бранку Зеремском, који је бранио боје Шајкаша, клуба који је на Меморијалу имао највише представника. Стефан Панић (БК „Вукови са Дрине“) био је најбољи млади боксер, док су код дама, награде отишле у руке Ане Бошњак (БК „Војводина“), као девојке која је обележила категорију јуниорки и Анђеле Брзаковић (БК „Ф89“), најбољој младој боксерки.
Мечеве је судило пет националних судија: Маријана Карабашевић (Нови Сад), Милован Панић (Жабаљ), Игор Шкундрић (Врбас), Зоран Драганов (Панчево) и Зоран Андрић (Шабац) а жири који је одлучивао о најбољима чинили су: Суљо Карадаревић, Драган Васиљевић – Дурунга и Драган Сандић. Гости Меморијала били су и председник Боксерског савеза Србије Драган Игњатовић, селектор Франциско Перез Лопез и вишеструки шампион Братислав Ристић.
Успомену на учешће свим учесницима чуваће медаље са ликом прослављеног боксера, као и дипломе.

С. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa