Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
КАРАТЕ КЛУБ МАЧВА ИЗ БОГАТИЋА

ТРАДИЦИЈУ КРАСЕ ПРИЗНАЊА

Од данас далеке 1978. године, када је основан Карате клуб “Мачва” из Богатића ради веома успешно у скромним условима за тренинге и одласке на такмичења. Али без обзира на то признања не изостају.
Кренули су са 50-60 чланова. Тренинзи су се одвијали у старој згради Соколане у Богатићу која више не постоји али “изродила” је више државних шампиона каратеа из овог краја.
- Желимо децу да одвојимо од улица и кафића, данас од рачунара и мобилних телефона. Код нас долазе одлични ученици, а стални тренинзи и такмичења поред што позитивно утичу на њихово здравље, ни у ком случају не сметају учењу, напомиње оснивач и данас један од тренера КК “Мачва” Милан Перић, који је заједно са колегом Жељком Гајићем и данас најуспешнијим такмичарима присуствовао пријему који је за њих, Валентину Вуковић, такмичарку пливачког клуба “Сремска Митровица” и Милицу Синђелић из одбојкашког клуба “Заслон” Шабац, приредио председник општине Богатић Ненад Бесеровац са сарадницима.
Осамдесетих година Марија Станимировић из Богатића, била је првак државе у катама за такмичарке узраста до 11 година. Издвојио бих резултате сестара Ловчевић, Љубице Теодоровић, браће Ковић и бројних других, који су вредно тренирали и освајали признања, као чланови клуба, присећа се Перић.
А врхунски резултати не изостају ни данас, када тренирају у сали основне школе у Богатићу, поново суочени са доста пре свега финансијских проблема. За сада их превазилазе уз несебичну помоћ родитеља, општине и више спонзора.
На недавном светском такмичењу у Суботици, поново су квалитетан рад крунисали с више признања. У катама Марија Живановић (2005) је била прва. Анђела Ружић (2008) и Анастасија Ђорђевић (2005) освојиле су осмо место, Николина Максимовић (2004) била је девета, а Жарко Ковачевић (2003), Огњен Јанковић (2003), Огњен Живановић (2002), седмо место, а Никола Радоњић (2006) био је шести.
На истом такмичењу у борбама Теодора Миланковић (2002 ) била је четврта, а Милица Мартиновић (1999 ) освојила је девето место.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa