Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
Сусрети младих пољопривредника

ПОВРАТАК СЕЛУ

Као што је и најављено, почетком фебруара Канцеларија за младе општине Крупањ је у сарадњи са „Пољосаветом“ из Лознице и Студентском мрежом „Подриње“ започела реализацију пројекта „Помоћ младима из руралних подручја“ о већој информисаности из области пољопривреде. Предавања су одржана у селима Шљивова и Костајник на којима је присуствовало око 60 младих пољопривредника.
Пројекат је финансиран из буџета општине Крупањ и у склопу активности које реализује Канцеларија за младе општине Крупањ организована су предавања намењена младим пољопривредницима Рађевине на различите теме: матична евиденција у овчарству, трендови и перспективе воћарске производње, подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, здравствена заштита оваца, савремена производња воћа, мере подршке руралном развоју.
У наставку пројекта до краја месеца биће одржана предавања у селима Завлака, Бела Црква и Брштица. Према речима млади пољопривредници су стекли и изузетна знања о могућностима за коришћење подстицајних средстава за даље унапређење своје пољопривредне производње. Такође, сматрају да је веома значајно то што су кроз неформално дружење разменили знања и искуства из области пољопривреде.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa