Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ОДЛУКА ГРАДСКОГ ВЕЋА

БЕЗ НАПЛАТЕ ОДНОШЕЊА СМЕЋА ИЗ СЕЛА

Чланови Градског већа града Шапца усвојили су на последњој седници Предлог закључка о обустави наплате одношења комуналног смећа са сеоског подручја
Одношење смеће са сеоског подручја неће се наплаћивати до даљег. Након критика мештана да под неједнаким условима плаћају исту цену, чланови Градског већа донели су одлуку да, све док се недостаци не отклоне, нико од мештана шабачких села неће плаћати одвожење комуналног отпада.
- Услуга одношења смећа са сеоског подручја неће се наплаћивати, све док ЈКП „Стари град“ не стандардизује ту услугу и обезбеди једнаке услове за све мештане наших села. То подразумева тачно одређена места за постављање контејнера, утврђен број контејнера, тачан распоред њиховог пражњења. Утврдили смо да грађани нису задовољни услугом одношења смећа са сеоског подручја нити начином на који се обрачунава накнада за ову услугу. Наложили смо ЈКП „Стари град“ да настави са одношењем смећа и истовремено сагледа потребе грађана, на основу чега ће им пружити најквалитетнију могућу услугу. Након тога, Градско веће ће се поново бавити овим питањем и донети најбољу одлуку у интересу грађана, рекао је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
Идеја о одношењу смећа са сеоског подручја је добра, сматра Зеленовић, само треба обезбедити идентичне услове за све мештане. Упоредо са отклањањем недостатака, радиће се на ширењу услуге и у другим селима.
- Смеће се мора изнети из сваког села, то је наша обавеза. Услуга одношења се неће наплаћивати, све док мештани наших села не буду задовољни том услугом, односно све док не буду у потпуности у равноправном положају, додао је градоначелник Шапца.
За сада, смеће се организовано одвози са подручја села Оридског басена и дела Мачве, а план руководства ЈКП “Стари Град“ и града је да до краја јуна ова услуга буде уведена у свим селима на подручју града.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa