Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИЈЕ

ПРОМОЦИЈА ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ

Студенти који су на овогодишњем конкурсу добили стипендије града, потписали су прошле среде уговоре са градоначелником Небојшом Зеленовићем. Стипендије је добило 17 студената са најбољим просеком и троје који су на факултетима дефицитарних занимања.
Јована Стојанац је на завршној години факултета ликовних уметности, одсек сликарство и просек јој је 9,71. Каже да када је конкурисала није очекивала да ће стипендију добити јер је додељивана само једна за ову област.
-Веома сам поносна што сам својим радом заслужила ову стипендију. Највероватније ћу је потрошити на сликарски материјал који ми је неопходан више него икад, а ако нешто остане отићи ћу на неко путовање, рекла је Јована Стојанац.
Лука Товаровић, студент Стоматолошког факултета на Београдском универзитету захвали се Градској управи и градоначелнику на додељеној стипендији. Истакао је да му стипендија пре свега представља сатисфакцију.
-Много значи када знате да сте изабрани у мали број студената. Ово не само да је помоћ у студирању, него и знак пажње и подстицај да будемо још бољи студенти, а касније и стручњаци у области коју смо изабрали, рекао је Товаровић.
Градоначелник је истакао да је велика част за један град да има овакву децу и да је ово начин да се промовишу праве вредности.
-Шабац дуго година уназад улаже у образовање и знање. Знање је оно што нам нико не може одузети. Желим да створим у Шапцу такве услове да ови млади људи могу да се врате и овде живе и раде. Ако се то и не деси желим им да буду људи и на најбољи начин остваре своје знања, рекао је градоначелник.
Стипендије износе око 14.000 динара месечно, а исплате би требало да почну ове недеље.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa