Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ЈОШ ЈЕДНО РЕПУБЛИЧКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

„ЂАЧКО СРЦЕ“ МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Милош Црњански додели диплому за освојено треће место за најуспешнији школски лист
У ОШ „Јанко Веселиновић“ прошле седмице стигло још једно републичко признање. Овога пута награђен је колективан рад, како ученика, тако и наставног особља, педагога, психолога, који шеснаесту годину своје креативно знање улажу у креирање школског листа „Ђачко срце.“
- Срећан сам јер ово није само мој успех него свих нас. Почевши од ученика па до вероучитеља. Сви смо ми на неки свој начин дали свој допринос излажењу „Ђачког срца“. Конкурисали смо и раније али награда је стигла за два броја која су изашла у школској 2014/2015. години - рекао је Миле Радовановић, наставник српског језика.
Од првих седам бројева па до данас напредовало се и на садржајном и на техничком плану.
- Корице се раде у колору, а странице у две боје. Трудимо се да буду све ученички радови, а не да се скидају текстови са интернета. То је на неки начин доказ да оцене нису најважније него да ученици овде могу да покажу своју креативност, личност, било кроз цртеж, било кроз литерарни рад. Имамо одређене рубрике. Пратимо збивања, историјска, културна, у земљи, свету, јубилеје. Оно што је актуелно. Наш часопис је тројезични. Највећи број текстова је на српском језику, али имамо једну страницу на немачком и једну на енглеском. На неки начин и ту смо укључили наставнике страних језика. Ученици пишу своје радове или преводе - додао је наставник Миле.
Због недостатка финансијских средстава штампање децембарског броја изостало је али ће зато у мају ученици имати прилику да прочитају и погледају најквалитетније радове.
- Трудимо се и трудићемо се да у сваком смислу наш лист буде што бољи. И ова награда само је један од знакова да смо на добром путу. Задовољство је како за садашње тако и за бивше ученике када виде своје радове на страницама свог омиљеног школског листа - истакла је Љиљана Стојановић, директорка школе.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa